(05) 347 8466      toimisto@liikennevuorela.fi

Baltian retket

Liepaja

Itämeren rannalla sijaitseva sadantuhannen asukkaan Liepaja, Latvian kolmanneksi suurin kaupunki, tunnetaan vaaleahiekkaisista rannoistaan, entisestä sotilassatamastaan ja vankilastaan. Neuvostoliiton aikana Liepaja oli suljettu kaupunki ja se toimi Baltian laivaston päätukikohtana. Ajasta muistuttaa keskustan pohjoispuolella sijaitseva entinen kasarmialue. Siihen tutustutaan opastetulla kiertoajelulla torstaina.

Karostan alueen merenranta on loistava paikka, jossa voi tarkkailla syysmyrskyjen voimaa tai tyynellä säällä tutustua historiallisiin linnoitusrakenteisiin. Syksyisen kävelyn jälkeen voit lämmitellä rantakahvilassa. Liepājan kulinaristiset elämykset antaa jokaiseen makuun jotain – lähes jokaiselta nurkalta löytyvät rennot bistrot tarjoavat latvialaista perinneruokaa ja kansainvälisen keittiön antimia.

Kaupungin toisella laidalla sijaitsee historiallinen merenrantapuisto, yksi Latvian suurimmista istutetuista puistoista. 1800-luvun lopulla kylpyläksi suunniteltu puistoalue on täydellinen paikka rentoutua ja rauhoittua.


Kokopäivä retki Klaipedaan ja Palangaan

8:30 Lähtö hotellilta.
Retken aikana käydään Kylmän sodan museolla. Maan alle noin 30 metrin syvyyteen kaivettu bunkkeri on Žemaitijan kansallispuiston siimeksessä. Syrjäinen sijainti ei ole sattumaa – ydinohjuksen laukaisualusta rakennettiin liettualaisilta salassa. Nimellä Plokštinės raketų bazė tunnettu ydinohjusasema oli Neuvostoliiton ensimmäinen. Vuonna 1960 rakennettu laukaisuasema paljastui Yhdysvaltain tiedustelulle vasta 18 vuotta myöhemmin – kun sen käytöstä oli jo luovuttu. Nykyisin ohjussiilo toimii Kylmän sodan museona. Museon jälkeen matka jatkuu Klaipedaan.

13:00 Lounas Klaipedassa Friedrich´s tavernassa. Omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

15:00 Matka jatkuu Palangaan. Ajetaan rannikkoa pitkin, matkan varrella pääsee näkemään vanhat bunkkerit.

16:00 Omaa aikaa Palangassa. Liettuan Palanga tunnetaan yhtenä Baltian parhaista uimarannoista, jota halkoo pitkä puulaituri, Palangos tiltas. Vuonna 1998 valmistuneella laiturilla on mittaa huikeat 470 metriä ja on suosittu vierailukohde. Laiturille vievän kävelykadun varrella sijaitsee useita ravintoloita sekä kahviloita.

17:00 Lähtö takaisin Liepajaan.

18:00 Saavumme takaisin hotellille.

Retken hinta 40 €/ hlö

Hintaan sisältyy: kuljetus, suomenkielinen opas mukana, museon pääsymaksu, lounas Klaipedassa. Retki toteutuu, jos osallistujia min.10 hlöä. Varattava etukäteen.